Winger

Posted by universechild On Jan 27, 2009 0 comments


Μια μπάντα με τον κλασικό αμερικάνικο pop metal ήχο των 80s, οι Winger γνώρισαν την επιτυχία στα τέλη των '80s με δύο πλατινένιους δίσκους και σινγκλ που έφτασαν σε υψηλές θέσεις των chart. Στις αρχές της δεκαετίας του '90 και με την άνοδο του grunge, εξαφανίστηκαν και αυτοί για χρόνια.
Η ιστορία των Νεϋορκέζων hard rockers πηγαίνει στα 1987 και δύο πρώην μέλη της μπάντας του Alice Cooper (από την περίοδο των άλμπουμ του Alice "Constrictor" και "Raise Your Fist and Yell"), τον Kip Winger και τον Reb Beach. Οι δύο τους είχαν επίσης δουλέψει μαζί για το πέμπτο άλμπουμ των Twister Sister, "Love is For Suckers". Γρήγορα συνεργάστηκαν με τον επίσης πρώην Alice Cooper, Paul Taylor, ενώ η σύνθεση της μπάντας συμπληρώθηκε με τον ντράμερ Rod Morgenstein. Αρχικά ήθελαν να ονομάσουν τη μπάντα Sahara, αλλά εφόσον το όνομα ήταν ήδη πιασμένο, επέλεξαν να κινηθούν ως Winger.


 


To ντεμπούτο τους, Winger (1988), έγινε πλατινένιο στις ΗΠΑ και χρυσό στην Ιαπωνία και τον Καναδά ενώ κομμάτια όπως τα "Madalaine", "Seventeen", "Headed for a Heartbreak" και "Hungry" ακούστηκαν πολύ στο ραδιόφωνο και το MTV.
Το δεύτερο άλμπουμ τους In The Heart of the Young (1990) έγινε διπλά πλατινένιο και η κυκλοφορία του συνοδεύτηκε με μια περιοδεία 13 μηνών κατά τη διάρκεια της οποίας έπαιξαν με ονόματα όπως Kiss, Scorpions, ZZ Top, Slaughter. Στο τέλος της περιοδείας αυτής αποφάσισε να σταματήσει ο Paul Taylor.




Για τις ηχογραφήσεις του τρίτου άλμπουμ τους, Pull (1994), δούλεψαν σαν τριο, ενώ για την περιοδεία προώθησής του μπήκε στη μπάντα ο κιθαρίστας John Roth. Οι φτωχές πωλήσεις του άλμπουμ, όμως, οδηγησαν στη διάλυση της μπάντας.
Το 2001 έγινε μια επανένωση ως πεντάδα (με τους δύο κιθαρίστες Paul και Roth) για την ηχογράφηση ενός νέου κομματιού που επρόκειτο να μπει στη συλλογή The Very Best of Winger (2001), το "On The Inside", ενώ το 2002 περιόδευσαν μαζί με τους Poison, αλλά γρήγορα ξαναδιαλύθηκαν.




Το 2006 βρέθηκαν ξανά μαζί ως τετράδα (μόνο με τον Roth) για την ηχογράφηση του νέου άλμπουμ IV (2006), την κυκλοφορία του οποίου ακολούθησε η περιοδεία "Winger IV Tour"στα τέλη του έτους.
Τα μέλη έχουν πλούσιο βιογραφικό ως session μουσικοί σε γνωστά ονόματα όπως Dokken και Alice Cooper (στους οποίους έπαιξε ο Reb Beach στα 90s), ή Whitesnake. Επίσης, τόσο ο Kip Winger όσο και ο Reb Beach είχαν σόλο δισκογραφική παρουσία.




Δισκογραφία

1988 - Winger
1990 - In the Heart of the Young
1993 - Pull
2001 - The Very Best of Winger
2006 - IV
2007 - Demo Anthology
2007 - Winger Live

0 comments: