Britny Fox

Posted by universechild On Jan 21, 2009 0 comments






Οι Britny Fox ήταν μια χαρακτηριστική Glam μπάντα από τα μέσα της δεκατίας του 1980 που γνώρισε κάποια επιτυχία κατά την χρυσή περίοδο του είδους, για να ακολουθήσει αργότερα και αυτή τη μοίρα των άλλων συγκροτημάτων, λόγω του grunge. Μέσα στο γενικότερο κύμα νοσταλγίας των 00s επανενώθηκαν το 2001 κυκλοφορώντας άλμπουμ, ενώ νεότερη δουλειά τους αναμένεται και μέσα στο 2009.


Δημιουργήθηκαν το 1985 στη Φιλαδέλφεια από τον κιθαρίστα "Dizzy" Dean Davidson παίρνοντας το όνομά τους (με βάση λεγόμενα του ιδίου) από τους Ουαλούς προγόνους του, ενώ στις τάξεις τους γρήγορα εισήλθε και ένα πρώην μέλος των Cinderella, ο κιθαρίστας Michael Kelly Smith. Το line-up για το πρώτο τους demo, In America (1986) συμπληρώθηκε με τους Billy Childs στο μπάσο και τον Johnny Dee στα τύμπανα. Η μπάντα αντέγραψε το ύφος και το γενικότερο θεατρικό της στυλ από τους Cinderella, οι οποίοι, ως πρώην μπάντα του Smith, όχι μόνο δεν έδειξαν ανταγωνισμό αλλά τους βοήθησαν και στο να υπογράψουν με τη Columbia.



To ομώνυμο ντεμπούτο τους Britny Fox (1988) συνάντησε θερμή υποδοχή και σχεδόν πλατινένιες πωλήσεις, ενώ το single "Long Way To Love" προβλήθηκε πολύ από το MTV. Παρόλα αυτά, το πιο γνωστό τους είναι το Girlschool.



Το δεύτερο άλμπουμ τους Boys in Heat (1989) με το οποίο προσπάθησαν να διαφοροποιηθούν από τους Cinderella συνάντησε μέτρια αποδοχή και ο Davidson γρήγορα αποχώρησε δημιουργώντας τους Blackeyed Susan, ενώ ο Tommy Paris τον αντικατέστησε.

Για το τρίτο άλμπουμ τους Bite Down Hard (1991) είχαν guest συμμετοχή του, γνωστού από τον Ozzy και τους Black Label Society, Zakk Wylde, αλλά η εποχή του glam είχε παρέλθει και η μπάντα σύντομα διαλύθηκε το 1992.

Ένα αξιοπερίεργο είναι και η εμφάνισή τους με το κομμάτι "Turn On" σε ένα CD της Nintendo με τίτλο "White Knuckle Scorin", το οποίο περιείχε μεταξύ άλλων Dire Straits, Roy Orbison και Trixter.






Το 2001 επανενώθηκαν με το line-up που είχαν πριν διαλυθούν, κυκλοφορώντας ένα Best of (2001) και τη ζωντανή ηχογράφηση Long Way to Live! (2001), αλλά και ένα τέταρτο άλμπουμ, Springhead Motorshark (2003).

Νέο τους άλμπουμ αναμένεται μέσα στο 2009.


Δισκογραφία

1988 - Britny Fox
1989 - Boys in Heat
1991 - Bite Down Hard
2003 - Springhead Motorshark
Συλλογές και Ζωντανές Ηχογραφήσεις

1991 - Nintendo: White Knuckle Scorin' (περιέχει το "Turn On")
2001 - Long Way To Live!
2001 - The Best of Britny Fox
2002 - Live at Froggy's

0 comments: